Sinikka on hieman yli 50-kymppinen nainen Mäntsälästä, joka on kasvattanut koiriaan omassa pienehkössä kennelissään jo melkein parinkymmenen vuoden ajan. Voisikin siis sanoa, että Sinikka alkaa olla aika ekspertti koirien suhteen, joten mikäs sen parempi idea kuin kuulla parit hyvät neuvot Sinikalta koirien hoitoon ja kasvatukseen.

koira
Sinikka on kasvattunut viimeisten 10 vuoden ajan Yorkshiren Terrierejä omassa kodissaan Mäntsälässä.

Lava on sinun!

Moi!

Ajattelin kirjoitella tänne muutamat vinkit, jotka liittyvät koirien hoitoon. Nämä ovat sellaisia melko helppoja ja käteviä toteuttaa, mutta silti näen varsinkin monien uusien koiranostajien näitä virheitä tekevän. Nämä kannattaa kuitenkin saada kuntoon, niin koiralla on paljon mukavampi, ja niitä ongelmia ei kotonakaan sitten tule niin paljoa.

Osta kerralla kunnon koiratrimmeri

Koiran turkinhoito on erittäin tärkeää, oli se turkki sitten lyhyt tai pitkä. Jos sitä turkkia ei koiralla hoideta, aiheuttaa se pitkänä takkuja ja hankaumia, jotka näkyvät koiran epämukavuutena ja vaikeutena liikkua samaan tahtiin kuin ennen. Lisäksi seurauksena voi olla ihottumia ja muita ongelmia.

Tämän takia suosittelen ehdottomasti panostamaan heti alusta lähtien kunnolliseen koiran trimmauskoneeseen, jolla ne takut ja muut ongelmakohdat saa helpoiten sieltä turkista pois. Mitä pidempi turkki koiralla on, sitä tärkeämpää sen kunnossapito on.

Pieni leikkihetki päivässä tekee ihmeitä

Pienet koulutushetket ja leikkihetket tekevät paljon koiralle. Jo 5 – 10 minuutin tuokion aikana koira saa purettua paljon energiaansa, jonka lisäksi se monesti saa käyttää aivojaan. Kumpikin on koirasta erittäin mieluista, mutta samalla myös raskasta. Seurauksena on rauhallinen koira, joka nukkuu todennäköisesti erittäin makeasti tulevina tunteina.

Jos koirasi häiritsee tai on levoton yöllä, voi parin minuutin leikkihetki noin tuntia ennen nukkumaanmenoa tuoda ison muutoksen. Kannattaa kokeilla!

Ei halvinta koiran ruokaa kiitos!

Koiran ruoka ei ole halpaa, ja sen takia ymmärrän että monet ovat ainakin kiinnostuneita siitä, jos he voisivat antaa jotakin markettien edullista koiran ruokaa myös omalla koiralleen. Kuitenkin itse olen tätä asiaa vastaan vahvasti, sillä ne sotivat koiran luontaista ruokavaliota vastaan. Koira on alunperin pääasiassa lihansyöjä, ja jos sille syötetään ruokia joissa on lähinnä vain vehnää, ei sen vatsa toimi kunnolla.

Halparuoat on saatu halvaksi vain siten, että ne lihat on korjattu halvalla ja huonolaatuisella vehnällä. Et itsekkään söisi tälläistä moskaa, joten älä laita koiraasikaan kärsimään siitä!

Koiralle häkki on paras paikka autossa

Vaikka joskus voi tuntua suloiselta ajatukselta ottaa koira auton ohjaamoon kyytiin, ei kannata niin tehdä. Vaikka kaikki voi mennä ihan hyvin suurimman osan aikaa, on se suuri riski pidemmän päälle. Koira voi innostua varsinkin nuorena jostakin näkemästään, ja pahimmillaan juosta polkimien alle ja estää jarruttamisen.

Toisaalta vaikka koira olisikin rauhallinen, on se kolarin sattuessa ilman mitään suojaa lähes aine mennyttä koiraa. Häkissä sen mahdollisuus selvitä kolarista on todella paljon suurempi kuin vapaana ollessaan, jossa se helposti lentää suoraan ikkunalasin lävitse ilman mitään estoja. Ja iso koira takapenkillä voi lentää voimalla edessä istuvien päälle, joka voi aiheuttaa isoja vaurioita.

Laita siis koira häkkiin autossa, ja turvaat sekä sen ,että muiden matkustajien henkeä ja terveyttä.

Kiitos ajastanne. Laittakaan nämä vinkit käyttöön, ja vältätte kaikkein yleisimmät ongelmat mitä olen nähnyt monien koiranomistajien tekevän. Eivätkä nämä juuri vie edes aikaa tai vaivaa, ja sijoitukset ovat monesti moneksi vuodeksi kerrallaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *