Ihana lukijani Anna lähetti tarinansa minulle jo jonkin aikaa sitten. Vihdoin pääsen julkasemaan tämän motivoivan kertomuksen siitä, miten pienillä muutoksilla voidaan saada suuria aikaiseksi. Kaista tärkeintä ja parasta on nähdä tekstistä se, että Anna on tyytyväinen omaan kroppaansa ja saavutuksiinsa. Ja ihan tärkein pointti on siinä että liikunta on jäänyt hänelle elämäntavaksi, ja suurin kimmoke on treenaamisen tuottama hyvä olo. Kiitos Anna sinulle vielä kerran.:) Anna pitää yllä silmälaseihin keskittyvää sivustoa osoitteessa lasitnetistä.fi joka kannattaa ehdottomast myös kurkata!

Moikka Stol Ry!

Pyysit blogissasi lukijoilta tarinoita, niin päätin tarttua tilaisuuteen. Kauan mulla tässä tän tarinan kirjoittamisessa menikin. Kaikki aika mennyt opinnäytetyöhön, mutta nyt sain viimein kirjoitettua sulle tän mun tarinan.

Olen lukenut blogiasi sivujanne jo jonkin aikaa ja saanut sieltä älyttömän paljon tsemppiä ja motivaatiota liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin.

Olen käynyt läpi pienen elämän muutoksen noin vuosi sitten ja sen myötä liikunta on tullut osaksi elämääni. Viime elokuussa huomasin että olen lihonut lähes 20kg viiden vuoden aikana, järkytyin! Järkytyksen jälkeen päätin etten halua enää näyttää tältä, kaikki vaatteet kiristi, ja minulle oli shokki että jouduin ostamaan L-kokoisia vaatteita. Olin ollut lapsena ja teini-iässä melko hoikka runsaan liikunnan ansiosta. Kuljin aina pyörällä paikasta toiseen ja talvisin hiihdin paljon.

anna tarina

Muutin töiden ja opiskeluiden perässä pääkaupunkiseudulle ja sitten liikunta loppui lähes täysin. Tätä jatkuikin useamman vuoden, yritin aloittaa juoksuharrastusta monta kertaa, sitä kesti kerrallaan kuukausi tai kaksi ja sitten innostus loppui.

Viime syksynä jokin oli toisin, motivaationi oli erittäin korkealla. Tein ruokavalioon pieniä muutoksia ja paino lähti heti hiljalleen putoamaan. Jätin herkut pois ja korvasin puolet lautasesta salaatilla, vähensin alkoholin käyttöä. Liikunnan aloitin kävelylenkeillä ja jumppaamalla kotona. Kotijumpassa apuna oli erilaiset jumpat youtubesta ja niillä mentiin ja kunto kehittyi. Tammikuuhun mennessä painoa oli pudonnut 12kg. Siihen paino onkin sitten jäänyt, mutta niin jäi liikuntakin osaksi elämääni. Alkukeväästä aloin käydä salilla ja sali vaihtui juoksuun huhtikuussa. Kesäkuukaudet harrastin aktiivisesti juoksua ja juoksin puolimaratonin syyskuussa. Nyt kun ilmat viilenivät juoksulenkit taas hieman vähenevät ja palasin salitreeneihin. Olen oppinut liikkumaan monipuolisesti ja tajunnut ettei tarvitse valita vain yhtä lajia jota harrastan vaan voin sujuvasti yhdistellä juoksua, salia, uintia, pyöräilyä ja muita liikuntamuotoja.
En olisi vuosi sitten ikinä uskonut että nautin liikunnasta näin paljon, en edes tiennyt sen olevan mahdollista! Aiemmin ajattelin liikuntaa vain laihduttamisen kannalta ja mietin millä tapaa niitä kaloreita kuluu eniten, luulen että opin nauttimaan liikunnasta juuri sillä hetkellä kun päästin tuosta ajattelutavasta irti.

Loppujen lopuksi minulle ei ole väliä mitä se vaa’an lukema näyttää, vaan se miltä tuntuu olla omassa kropassa. Vyötäröllä on vielä hiukan ylimääräistä, mutta en anna sen häiritä. Voin olla ylpeä omasta kropastani kun tiedän millaisiin suorituksiin se pystyy.

Sinun sivusi on auttanut minua tässä muutoksessa, se on rohkaissut minua olemaan ylpeä niistä pienistä saavutuksista mitä saavutan salilla ja lenkkipoluilla! Se jos mikä on motivoivaa, kun saa mielessään tai vaikka ääneenkin tuulettaa kun voi vaihtaa isompiin painoihin tai juoksee saman lenkin nopeammin kuin aiemmin! Kiitos blogistasi Elina, se on hyvänmielen blogi ja toivottavasti jaat liikunnan iloa myös jatkossa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *