Seuraava kirjoituksemme tulee Antilta, joka on toiminut erilaisissa pankeissa ja muissa rahoituslaitoksissa jo 20 vuoden ajan. Hänellä on siis paljon kokemusta siitä, miten lainamarkkinat toimivat, jonka takia hän on mitä mainioin henkilö kertomaan meille, miten voi saada parempia lainoja niitä halutessaan.

Kiitos tästä kirjoituksesta kuuluu Antti Mäkisalolle!

laina vinkkejä

Lainoissa on suuria eroja

Lainan nostaminen on monelle ihmisille merkittävä päätös elämässä, ainakin sen takia että väärin tehtynä se voi aiheuttaa suuria ongelmia ja vaikeuksia. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat erityisesti pikavipit, joita tulee tarjolle koko ajan enemmän ja enemmän. Pikalainojen väärinkäyttö onkin merkittävä syy sille, miksi niin moni suomalainen kärsii nykyään velkaantuneisuudesta ja huonoista luottotiedoista.

Tämän takia suosittelenkin olemaan erityisen varovainen, mikäli tarkoituksena on ottaa jotakin pikavippiä muistuttavaa lainaa. Niiden vaaroista voit lukea tarkemmin täältä.

Onneksi kuitenkin yleisimmät lainat suomalaisilla ovat vieläkin asuntolaina ja autolaina. Näitä otetaan vuodesta toiseen aika saman verran, joskin niiden suuruudet ovat varsinkin asuntolainoissa kasvaneet melko ripeästi. Suomalaisten velkaantuneisuus on kasvanut selvästi 2000-luvun aikana, mutta vielä ei näy selviä merkkejä sen suhteen, että se olisi noussut ongelmallisen korkeaksi. Tarkkana meidän täytyy kyllä tällä alalla olla.

Miten saada parempia lainoja edullisemmin

Se mistä halusin kuitenkin tulle tähän kertomaan on erityisesti se, että miten suomalaiset voivat saada itselleen parempia lainoja, ja mieluiten vielä edullisemmin. Tietenkin on hyvä tietää miten lainamarkkinat toimivat, mutta paljonko siitä hyötyy arkielämässä, jos ei käytä tätä tietoa omien lainojensa sovitteluun ja hakemiseen.

Lainaa haettaessa lainaajaa kiinnostaa muutamat seikat, joihin panostamalla saa lainaa helpommin, edullisemmin ja paremmilla ehdoilla. Kaikkiin näihin on vaikea saada muutosta nopeasti, mutta muutamaan se on aivan mahdollista.

  1.  Oma tulotasosi. Mitä enemmän tienaat, sitä enemmän voit myös saada lainaa. Tämä on selvää, mutta valitettavasti tulojaan on yleensä vaikea nostaa nopeasti, ellei sitten ole menestyvän yrityksen omistaja.
  2. Säästöjesi määrä. Mitä enemmän säästöjä omaat, sitä halvemmalla lainaa yleensä saat. Säästöt suojaavat lainaajaa riskiltä sen suhteen, että et voisi maksaa lainaa takaisin ajoissa. Kun riski pienenee, myös lainan kustannukset laskevat
  3. Vakuuksien antaminen. Jos sinulle on vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, ja uskot että saat maksettua lainan takaisin ajoissa, on vakuuksien antaminen hyvä tapa myös laskea lainan korkoa ja saada parempia ehtoja.
  4. Takaajien tarjoaminen. Jos sinulla on kaveri tai tuttava joka haluaa toimia lainan takaajana, kannattaa hänen apuaa käyttää, sillä lainan takaajat ovat eräs tehokkaimmista ja parhaista keinoista saada parempia lainoja. Yleensä takaajana on aviopuoliso tai toinen vanhemmista.
  5. Omien menojen laskeminen. Jos menosi ovat pienemmät, pystyt myös maksamaan lainaa nopeammin, ja näin lainaaja voi olla luottavaisempi siihen, että maksat lainan myös takaisin.
  6. Lainojen kilpailuttaminen. Lainoja on varsinkin netissä nykyään niin helppo kilpailuttaa vaikka ympäri vuorokauden, että se kannattaa tehdä jos vain mahdollista. Lainatarjouksia saat nopeasti, ja koko homma ei vie yleensä juuri enempää aikaa kuin suoraan vipin hakeminen.

Näiden vinkkien avulla ja niitä hyödyntämällä voit säästää satasia tai jopa tuhansia euroja lainasi kustannuksissa, ja samalla saada solmittua niitä helpommin ja paremmilla ehdoilla. Pieni vaiva ennen lainan hakemista voikin tuoda isoja etuja, jonka takia nämä ohjeet kannattaa käydä kunnolla lävitse.

Suosittelenkin käyttämään ainakin tunnin näiden kohtien läpikäyntiin ennen kuin haet lainaa mistään. Ei iso vaiva, mutta edut voivat olla suuria.

0 comments on “Haluatko lainaa? Tiedä ainakin nämä asiat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *